Dadels komen van oorsprong uit het Midden-Oosten. Er bestaan meer dan 400 soorten dadels. De dadel is een steenvrucht. In de vrucht bevindt zich namelijk een harde pit.
Ingredienten
Dadels van gecontroleerde biologische landbouw.
Herkomst: Tunesie
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
1290 kJ/305 kcal |
Eiwit |
2,5g |
Koolhydraten:
waarvan suiker |
69,0g
69,0g |
Vetten:
waarvan verzadigd |
0,5g
0,03g |
Voedingsvezels |
7,1g |
Zout |
0,005g |
Gebruik
Dadels zijn zeer goed te combineren is met noten. Ze kunnen worden verwerkt in cakes en desserts, maar zijn ook heerlijk in combinatie met hartige gerechten zoals tagines (geurige stoofschotels), kerrieschotels of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Natuurlijk zijn dadels ook lekker als een tussendoortje.
Fabrikant
Bountiful
Urlingsestraat 6B
5441 XJ Oeffelt
500 Gram