Lijnzaad kan in vele gerechten verwerkt worden. De ongebroken variant is van betere kwaliteit dan de gebroken, dit komt doordat het oxidatie proces geen invloed heeft gehad op het product. Gebroken lijnzaad wordt beter opgenomen door het lichaam dan ongebroken lijnzaad. Lijnzaad pas kort voor gebruik vermalen/breken.
Lijnzaad is vezelrijk.
Lijnzaad kan toegevoegd worden aan muesli en kan verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen). De mogelijkheden met lijnzaad zijn eindeloos.
Lijnzaad is het zaad van vlas. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie, dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Het restproduct van dit proces noemt men lijnkoek
Ingredienten:
Lijnzaad
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
2234 kj / 534 kcal |
Vetten |
42.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren |
3.7 g |
Koolhydraten |
28.9 g |
waarvan suikers |
1,55 g |
Voedingsvezels |
27.3 g |
Eiwitten |
18.3 g |
Zout |
0.075 g |
Gebruik
Lijnzaad kan toegevoegd worden aan muesli en kan verwerkt worden in brood, koekjes of muffins, maar ook in een pizzabodem. Je kan het over een salade strooien of een zelfs beetje lijnzaad mengen met gekookte rijst (na het koken toevoegen).
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek
500 Gram