De eerste tamari met een lager zoutgehalte op de markt, een onmisbare aanvulling in Lima’s gamma sojasauzen. Tamari met 25 % minder zout speelt in op de wensen van consumenten die minder zout willen eten en toch willen genieten van de smaak van tamari. Zout eet je best met mate om alle voordelen voor ons lichaam te benutten. Overmatig zoutgebruik heeft het tegengestelde effect. Het is als mineraal van nature aanwezig in ons lichaam. We hebben dan ook zout nodig in onze voeding, maar met een gematigd gebruik. Tamari is een kostbare smaakmaker die gretig gebruikt wordt in de natuurlijke keuken omdat hij een rijke, complexe smaak geeft. Net als de Tamari classic van Lima, is de Tamari “25 % minder zout” glutenvrij. Lima gebruikt gegarandeerd GGO-vrije soja, 100 % bio.
Natuurlijk gefermenteerde sojasaus van biologische teelt - 25% minder zout
Ingredienten
water, SOJAbonen*, zeezout 10,3%, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt
Gemiddelde voedingswaarde per |
g/100ml |
portion 5ml |
%RI |
RI |
Energie |
405 kJ |
20 kJ |
|
|
96 kcal |
4.8 kcal |
0 |
2000 kcal |
Vet |
0 g |
0 g |
0 |
70 g |
waarvan verzadigde vetzuren |
0 g |
0 g |
0 |
20 g |
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren |
0 g |
0 g |
|
|
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren |
0 g |
0 g |
|
|
Koolhydraten |
5.3 g |
0 g |
0 |
260 g |
waarvan suikers |
1.7 g |
0 g |
0 |
90 g |
Vezels |
0.9 g |
0 g |
|
|
Eiwitten |
12 g |
0.6 g |
1 |
50 g |
Zout |
10.3 g |
0.5 g |
9 |
6 g |
RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8 400 kJ/2 000 kcal) |
|
|
|
|
Gebruik
Tamari gebruik je bij het koken en aan tafel om stoofpotjes, pastabouillon, soep, wokgroenten, slasausjes, marinades, wokgerechten… op smaak te brengen. Tamari doet het uitstekend bij rijstazijn, look, gember en mosterd.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België