Mattisson Keltisch zeezout celtic sea salt fleur de sel
Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is afkomstig uit de Guerande, een streek in Bretagne. Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is ongewassen en ongeraffineerd. Land van herkomst: Frankrijk. Mattisson Celtic Sea Salt Flower of Salt (Fleur de Sel) is op een speicale manier gewonnen. Fleur de sel wordt gewonnen uit vrijwel van zout verzadigd water. De winning vindt plaats in twee stappen. De eerste keer wint men alleen de bovenste laag van het gekristalliseerde zout van de zoutbekkens. Dit handwerk is tijdrovend en per vierkante meter kan men slechts enkele grammen winnen (afhankelijk van omstandigheden). Omdat het zout is dat nog maar net gekristalliseerd is heeft het een fijne kristalstructuur. Vervolgens wint men bij de tweede keer het grove zout, dat is het lagergelegen zout met grotere kristallen vlakbij de bodem. Na winning wordt het zout nog gedroogd. Maar de droging is niet volledig. Fleur de sel behoudt nog zo’n 5% vochtigheid, wat ook bijdraagt aan het karakter. De gunstige omstandigheden voor het winnen van fleur de sel zijn slechts gedurende een maand per jaar aanwezig (van half juli tot half augustus op het noordelijk halfrond). Heeft een zachte smaak en witte kleur en grove structuur.
Ingrediënten
100% Natuurlijk Keltisch Zeezout.
Voedingswaarde per 100 gram:
Chloride 54 g 6750%
Natrium 32 g
Magnesium 0,8 g 213%
Calcium 0,2 g 25%
Sulfaat 0,7 g
* ADH: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
Gebruik
Mattisson Celtic Sea Salt Flower of Salt is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken.
Bewaren
Droog bewaren.
Fabrikant/distributeur
Mattisson B.V.
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
Land van herkomst
Frankrijk
125 Gram