Dadel schijfjes
Dadels komen van oorsprong uit het Midden-Oosten. Er bestaan meer dan 400 soorten dadels. De dadel is een steenvrucht. In de vrucht bevindt zich namelijk een harde pit.
Ingredienten
Dadels, Gedroogde abrikoos, AMANDEL, pompoenpitten, SESAMZAAD, HAZELNOOT en kokos
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
385 kcal / 1613 kJ |
Eiwit |
7,5 gram |
Koolhydraten:
waarvan suiker |
54,1 gram
51,1 gram |
Vetten:
waarvan enkelvoudig onverzadigd
waarvan meervoudig onverzadigd
waarvan verzadigd |
13,4 gram
6,4 gram
4,3 gram
2,3 gram
|
Voedingsvezels |
7,1 gram |
Zout |
0,005 gram |
Gebruik
Dadels zijn zeer goed te combineren is met noten. Ze kunnen worden verwerkt in cakes en desserts, maar zijn ook heerlijk in combinatie met hartige gerechten zoals tagines (geurige stoofschotels), kerrieschotels of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Natuurlijk zijn dadels ook lekker als een tussendoortje.
Koel en droog bewaren
Fabrikant
Mijn Natuurwinkel
Max Planckstraat 37
6716 BD Ede
250 Gram