Peak's Broodmix wit
Bakmix voor glutenvrij brood.
Ingredienten
Maïszetmeel
rijstmeel
SOJAmeel
verdikkingsmiddel (xanthaangom)
zout
Voedingswaarde |
per 100g |
per 30 g: |
Energie (kJ) |
1477 |
443 |
Energie (kcal) |
349 |
105 |
Vet (g) |
2.9 |
0.9 |
waarvan verzadigd (g) |
0.7 |
0.2 |
waarvan mono-onverzadigde vetzuren (g) |
0.7 |
0.2 |
waarvan poly-onverzadigde vetzuren (g) |
1.4 |
0.4 |
Koolhydraten (g) |
73 |
21.9 |
waarvan suikers (g) |
1 |
0.3 |
Vezel (g) |
3.6 |
1.1 |
Eiwitten (g) |
5.9 |
1.8 |
Zout (g) |
0.65 |
0.2 |
Gebruik
Bereiding oven:
Doe 350 ml lauw water in een beslagkom en voeg toe: 450 g mix, 30 g margarine, 1 ei (vervanger), 15 g verse gist of 7 g gedroogde gist toe. Meng 5 minuten intensief met deeghaken. Beslag in bakvorm doseren (formaat 25x8x9 cm), laten rijzen bij ca. 30°C gedurende 45-60 minuten. Afbakken bij ca. 220°C gedurende 40 minuten. Na het afkoelen in plakken snijden.
Bereiding broodbakmachine:
Doe 350 ml warm water in de broodbakmachine en voeg toe: 450 g mix, 30 g margarine, 1 ei (vervanger) en 15 g verse of 7 g gedroogde gist. Selecteer een programma waarbij het kneden, rijzen en bakken ongeveer 140 minuten (snel-programma) duurt. Laat het brood afkoelen in de machine!
Op een koele, droge plaats bewaren.
Fabrikant
Peak's Free From
P.O. Box 50505
3007 JA Rotterdam
The Netherlands
900 Gram