Primeal Zuurdesem speltmeel bio
Biologische zuurdesem op basis van spelt voor de bereiding van brood en pasta.
Ingrediënten
Gedroogde en inactieve SPELTdesem* verkregen door natuurlijke fermentatie, geselecteerde gist.
*afkomstig van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram |
|
Energie |
1483 kJ / 352 kcal |
Vetten
- waarvan verzadigde vetzuren |
3,9 gram
0,6 gram |
Koolhydraten
- waarvan suikers |
55,4 gram
0,1 gram |
Vezels |
13,9 gram |
Eiwitten |
16,8 gram |
Zout |
0,4 gram |
Gebruik
Vervangt gist en geeft smaak en geur aan het deeg.
Geschikt voor handmatige of machinale bereiding van brood.
Voor het beste brood, het deeg minimaal 3 uur laten rijzen.
Met de hand:
1) vermeng 500 g meel + 8 gram zout + 25 gram Priméal Zuurdesem spelt bio (2 volle eetlepels) + ongeveer 350 ml lauw water (ongeveer 28°).
2) Kneed gedurende een tiental minuten om zo een soepel en niet kleverig deeg te krijgen.
3) Laat 30 minuten rusten in een grote kom overdekt met een vochtige doek.
4) Kneed het deeg opnieuw om zo het te veel aan lucht dat gevormd wordt tijdens het rijzen, voorzichtig eruit te kneden.
5) Het deeg opnieuw afdekken en verder laten rijzen bij een temperatuur van minstens 20 °C gedurende minimaal 2 uur.
5) Plaats in een voorverwarmde oven (220-230°C) gedurende ongeveer 45 minuten.
Met de broodmachine: doe de ingrediënten in de bakvorm en kies het volkoren brood bakprogramma (minimaal 3 uur).
Bewaren
Donker, droog en bij gematigde temperatuur bewaren.
Fabrikant/distributeur
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 Peaugres
Frankrijk
200 Gram