Saké is een traditionele, alcoholhoudende drank uit rijst, koji en water. In tegenstelling tot de commerciële sake wordt deze van uitsluitend biologisch verbouwde rijst, koji en bronwater gemaakt. Daartoe wordt de rijst is zorgvuldig uitgezocht, schoongemaakt en gestoomd. Om koji te maken wordt gekookte rijst met sporen van koji schimmelcultuur gemengd. Dit mengsel wordt in een daarvoor apart klaargemaakte ruimte drie dagen lang bij een temperatuur van 28° en een luchtvochtigheid van 80% bewaard. Het wordt meerdere malen omgeroerd zodat de koji schimmel zich goed kan verspreiden. Dit is het moeilijkste deel van het productieproces.
Vervolgens wordt de gestoomde rijst met het koji mengsel en bronwater gemengd in een verhouding van een deel rijst op 1,3 deel water. Dit mengsel wordt in cederhouten vaten 24 dagen lang bij een temperatuur van 20-25° ter rijping opgeslagen. Daarna wordt de organische saké gefilterd, gepasteuriseerd en in flessen afgevuld.
Met een alcoholgehalte van 14% is het bij koud weer, warm geserveerd, een aangenaam genoegen.
Ingrediënten:
water, rijst*, koji-ferment
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) |
436 |
kJ |
Energie(kcal) |
105 |
kcal |
Eiwit totaal |
0,7 |
g |
Koolhydraten totaal |
3,1 |
g |
Suikers |
0,4 |
g |
Vet totaal |
0,4 |
g |
Vet verzadigd |
0,0 |
g |
Alcohol |
15 |
g |
Voedingsvezel |
0,0 |
g |
Zout |
0,0 |
g |
Fabrikant:
TerraSana Organic Food Specialties
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN
300 Millili